Waarom is hondenspeelgoed nuttig voor je hond?

speelgoed honden

Hondenspeelgoed is nuttig om je hond bezig te houden

Veel gedragsproblemen bij honden zijn het gevolg van overmatige energie of verveling. 

Hondenspeelgoed biedt fysieke en mentale stimulatie en verrijking. Door de energie van uw hond te richten op het speelgoed, kunt u problemen zoals graven en kauwen op schoenen, meubels of struiken voorkomen en helpen oplossen. 

Haal het maximale uit speelgoed

Roteer het speelgoed van uw hond geregeld door slecht drie of vier speeltjes tegelijk beschikbaar te maken. Houd verschillende soorten gemakkelijk toegankelijk. Als uw hond een troostspeeltje heeft, zoals een knuffel, moet u dit laat u dit het beste weg.

Zorg voor speelgoed dat op verschillende manieren kan gebruikt worden. Zoals één speeltje om te dragen, één speeltje om aan te trekken, één om te rollen en één om te knuffelen.

“Hide and Seek” is een leuk interactief spel voor honden om te spelen. Speelgoed die ze moeten zoeken is vaak veel aantrekkelijker. Het zoeken en vinden van een speelgoed of lekkernijen is een goede activiteit voor een regenachtige dag. Hierdoor verbruikt hij energie zonder veel ruimte nodig te hebben. Als u bijvoorbeeld een handvol brokjes in het gras of op een tapijt met een patroon uitstrooit, moet uw hond zijn neus gebruiken om het voedsel te vinden.

Het is belangrijk dat veel van het speelgoed van uw hond interactief is. Interactief spelen is erg belangrijk voor uw hond omdat hij actief bezig is met zijn baasje. Door zicht te concentreren op een specifieke taak zoals het herhaaldelijk teruggooien van een bal of frisbee, het verstoppertje spelen met een speelgoed of lekkernijen, kan u w hond opgekropte fysieke en mentale energie in een beperkte tijd en ruimte besteden. Dit vermindert de stress door isolatie, opsluiting of verveling aanzienlijk. Voor jonge, ongetrainde en energieke honden biedt het interactief spelen ook de mogelijkheid tot socialisatie. Dit helpt hen te leren over gepast en ongepast gedrag, zoals het opspringen of bijten.

Soorten hondenspeelgoed

Comfortspeelgoed

Hondenspeelgoed knuffel

Zachte knuffels zijn goed voor verschillende doeleinden. Maar zijn niet geschikt voor alle honden. Voor sommige honden moeten de knuffels klein genoeg zijn om mee te nemen. Voor andere honden die met het speelgoed willen schudden of “doden”, moet het de maat hebben die een “prooi” zou hebben. Bijvoorbeeld de grootte van een konijn of eend.

Vuile was, zoals een oude T-shirt, kussensloop, handdoek of deken kan erg geruststellend zijn voor een hond. Vooral als het naar het baasje ruikt. Wees gewaarschuwd dat het item kan worden vernietigd door ijverig ruiken, snuffelen en rond dragen.

Interactief hondenspeelgoed

Mechelse herder hondenspeelgoed

Dit is speelgoed waarvoor uw deelname als baasje vereist is:

Apporteerspelletjes, veel honden vinden het leuk om achter een bal of frisbee aan te jagen. Vreemd gevormde rubberen speeltjes (zoals Kongs) stuiteren onregelmatig en maken het spel leuker. Vliegende schijven zijn er in veel soorten en maten, waaronder ook zachtere versies die het gemakkelijker maken om de frisbee in de mond te nemen. En apparaten om de bal te gooien vergroten de afstand die de hond moet rennen om het speeltje te pakken et krijgen.

Touwspeelgoed is goed om aan te trekken. Zie verder in dit artikel.

Afleidingsspeelgoed

hondenspeelgoed

Dit zijn speeltjes die uw hond bezig wanneer u zelf minder tijd hebt om te spelen

Speeltjes met lekkernijen, ontworpen om te worden gebruikt met brokjes of kleine lekkernijen. De hond moet het speelgoed met zijn mond en/of poten manipuleren om het voedsel eruit te laten vallen.

Kauw speelgoed, een hard rubberen hondenspeelgoed dat hol is met gaten aan beide uiteinden is een goed kauwspeeltje. Om dit speelgoed aantrekkelijker te maken, kunnen ze gevuld worden. Je kunt het kauwen ook stimuleren door een kleine hoeveelheid pindakaas of roomkaas in het speeltje te doen.

Tandheelkundige kauwspeeltjes zijn harde speeltjes waar de hond kan aan knagen en kleine deeltjes veilig kan inslikken. U moet uw hond wel in de gaten houden om ervoor te zorgen dat hij geen grote stukken afbreekt en inslikt.

Puzzelspeelgoed, voedselpuzzelspeelgoed vereist dat een hond een puzzel oplost om lekkernijen te krijgen. 

Mechelse herder veiligheid

Veiligheid

Er zijn veel factoren die bijdragen aan het gevaar van speelgoed of de veiligheid ervan. Veel van die factoren zijn afhankelijk van de grootte, de speeltijd en het activiteitsniveau. Hoewel we de veiligheid van het spelen niet kunnen veiligstellen, kunnen we u wel de volgende richtlijnen meegeven:

Mechelse herder touwtrekken

Touwtrekken

Touwtrekken werd lang beschouwd als een absolute “don’t” in veel huishoudens met honden. Door een paar voorzorgsmaatregelen te nemen en enkele basisregels vast te stellen, kan het echter een leuk spel worden voor zowel u als uw hond.

Kies speelgoed dat exclusief voor deze specifieke activiteit wordt gereserveerd. Dit zal helpen voorkomen dat uw hond iets vastgrijpt en eraan trekt wat u in uw hand heeft.

Leer deze 2 belangrijke commando’s:

“Laten we trekken” begint het spel mee. Laat de hond nooit alleen trekken en gebruik altijd uw startzin wanneer u het spelletje begint.

“Geef” of “Stop” beëindigt het spel. Leer uw hond het speeltje los te laten door in ruil daarvoor iets lekkers of een ander speelgoed aan te bieden. Begin pas met trekken met uw hond als hij het speeltje consequent op commando loslaat.