Puppy plasdoeken gebruiken of niet

puppy plasdoeken

Puppy training doek: voor- en nadelen!

puppy training doek

Zindelijkheidstraining is een fundamentele stap in de zorg voor je puppy, jou en het huis dat je deelt. Puppy training pads zijn een populaire benadering, maar ze hebben voor- en nadelen die u misschien wilt overwegen.

Neem de tijd om te onderzoeken wat voor jouw puppy werkt. Elke hond is anders en hun voorkeuren en tijdlijn om zindelijk te worden kunnen weleens variëren. Hoewel het proces een grote uitdaging kan zijn, zult u met de juiste begeleiding en consistentie uw puppy klaarstomen voor succes! En uw band versterken terwijl u puppy daar komt.

Puppy training doeken zijn handig!

Het grootste en belangrijkste voordelen van een puppy training doek is het gemak. Ze kunnen een nuttig hulpmiddel zijn bij het trainen, maar vooral in de levensfase van uw puppy waar hij vaak zijn behoefte moet doen. Onderhoud en opruimen is net zo eenvoudig als het weggooien en neerleggen van een nieuwe training doek. Veelzijdigheid is ook een pluspunt. U kunt pads parttime of fulltime gebruiken om aan de behoeften van uw pup en uw levensstijl te voldoen.

Training doeken zijn niet alleen voor puppy's

Ondanks de naam zijn puppy doeken niet alleen voor de allerkleinsten. Ze kunnen ook dienen als back-up voor honden die voor langere tijd binnen kunnen zijn. Denk maar aan oudere en zieke honden. Of personen die niet zo gemakkelijk toegang hebben tot een buitenruimte. Ook als het dondert en bliksemt en je hond liever binnen blijft, terwijl hij eigenlijk dringen zijn behoefte moet doen.

De verschillende soorten

Het bepalen van de beste puppy training doek kan in eerste instantie niet zo evident zijn. Maar laat je niet ontmoedigen gezien de overvloed aan mogelijkheden!  Als je besluit dat de pads geschikt zijn voor jullie beiden, zoek dan naar iets met meerdere, absorberende lagen, geur controle en de juist pasvorm (richten is niet altijd zo eenvoudig voor een puppy)

Even een korte opmerking over geur. Sommige pads hebben toegevoegde lokstoffen die ontworpen zijn om de geur van gras en feromonen te stimuleren.  

Maar sommige honden zullen zo gecharmeerd zijn door de geur dat ze met het doek zullen spelen of slapen, terwijl anderen er helemaal niet door worden beïnvloed.

Niet voor iedereen

Sommige honden houden gewoon niet van de training doeken. Het vereist enige aanmoediging van jou als puppytrainer om de pup aan te moedigen en deze in de training te gebruiken. Als u en uw huisdier consequent en regelmatig toegang hebben tot een veilige buitenruimte, kan het een goede optie zijn om ze vanaf het begin buiten te laten beginnen.

Duurzaamheid

Uitwerpselen van huisdieren kunnen vaak … meer afval veroorzaken. Traditionele puppy pads zijn meestal wegwerpbaar en voor éénmalig gebruik. Vooral omdat sommige honden ze als kauwspeelgoed gebruiken. Gelukkig zijn er meer milieuvriendelijke opties beschikbaar, als duurzaamheid een prioriteit voor je is. Je kunt nu training doeken vinden die biologisch afbreek zijn, gemaakt van recycleerbare materialen, of zelfs wasbare, herbruikbare alternatieven, online en in winkels.

Onthoud

Niet alle honden zijn hetzelfde, en er is geen enkele, onfeilbare methode om uw pup zindelijk te maken. Het trainen van uw huisdier kan een proces van vallen en opstaan zijn, maar het resultaat is ongelijk lonend. Ongelukken zullen gebeuren, maar met consistentie, geduld en veel positieve bekrachtiging kunnen jij en je puppy een schoon en gelukkig huis delen.