Wat Zijn De Voordelen Om Een Hond In Huis Te Nemen?

voordelen om een hond in huis te nemen

Er zijn enorm veel voordelen van het hebben van een hond. Elke hond die je in huis neemt en die je goed behandelt is een beste vriend voor het leven. In goede tijden en slechte tijden. Een hond houdt onvoorwaardelijk van zijn baasje en daar kan niets of niemand voor in de plaats komen. Bij de voordelen van het hebben van een hond denken we automatisch aan spelende kinderen met de hond. We denken aan lange natuurwandelingen en knusse momenten in de sofa met onze geliefde viervoeter. Maar er zijn nog een aantal belangrijke voordelen van het hebben van een hond die we misschien over het hoofd zien of waar we misschien niet meteen aan zouden denken. In dit artikel geven we er hier enkele van.

Een hond kan je helpen aan een lief

Één van de voordelen van het hebben van een hond waar we niet meteen aan denken is dat ze zo schattig zijn. Zeker wanneer ze nog puppy zijn. Dat maakt ons in staat om makkelijker contacten te leggen met andere mensen en zal mensen ook vaak automatisch op ons af laten komen. Oh hoe schattig is deze hond? Wat is zijn naam? Welk ras is dat en hoe oud is hij al? Dat zijn maar enkele van de vragen die je spontaan kunt toegeworpen krijgen van een potentiële partner. Je hond kan dus helpen om je love niveau en sex appeal te verhogen!

Nieuwe ervaringen leren ontdekken

Dankzij je hond zal je hoe dan ook zelf op plaatsen komen waar je anders nooit zou komen. Een puppy zal dingen uitproberen en je ideeën geven om dingen te doen, te proberen en dus nieuwe ervaringen leren ontdekken. Je zal nieuwe natuurgebieden of nieuwe wandelpaden ontdekken en de natuur op een andere manier bekijken.

Een hond verlaagt je bloeddruk

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het hebben van een hond resulteert in een lagere bloeddruk in vergelijking met andere mensen die geen hond hebben. Men gebruikte voor het onderzoek mensen met dezelfde BMI en soortgelijke dieetpatronen. De verklaring hierachter wordt grotendeels gezocht in het feit dat eigenaars van honden meer fysieke activiteiten zullen doen dan mensen die geen honden hebben. Deze extra fysieke beweging zorgt dus voor een verlaging van de bloeddruk. Al is er waarschijnlijk toch meer aan de hand want men zag ook correlatie tussen de bloeddruk, hartslag en het aanraken van de hond en het interacteren met de hond. Men vond ook een aantal cognitieve factoren die voordelen van het hebben van een hond aantoonden, al waren die niet zo significant als het effect op de bloeddruk.

Een hond is je beste vriend

Of je nu een goede dag of een slechte dag hebt gehad, een hond is je beste vriend als je thuiskomt. Hij kwispelt met zijn staartje en is zeer blij om je terug te zien. Een hond is je beste vriend in goede en kwade tijden en dat kan een enorm voordeel aan het hebben van een hond opleveren. Het dolle enthousiasme en de natuurlijke reacties van de hond maken je gelukkiger en blijer. Ook op slechte momenten. Ook eenzaamheid kan heel snel opgelost worden door een hond in huis te nemen. Het zorgt voor leven in de brouwerij en maakt van elke dag een unieke uitdaging. We zien vaak dat mensen na een sterfgeval of relatiebreuk een hond in huis nemen. Ze behandelen de hond dan ook bijna en als een mens en doen alles samen. Honden zijn een ideale manier om onze emotionele gezondheid te herstellen wanneer die beschadigd is geraakt.

We leren interessante dingen

Een hond trainen vraagt enorm veel tijd en energie. Dan hebben we het nog niet over complexe dingen maar pure basiscommando’s als zit, lig, recht, blijf of kom. Andere zaken als het mooi langs de lijn lopen of het balletje brengen vragen tijd en energie om aan te leren. Daarbij leren we onszelf kennen en leren we meer geduld op te brengen voor onze medemens. We leren genieten van simpele dingen zoals een balletje gooien of een stokje gooien en denken even niet aan onze drukke baan of andere factoren die onze hersenen beïnvloeden.

Goed voor kinderen

Door kinderen bepaalde taken voor de hond te laten doen, zoals het brengen van eten of het opruimen van hun leefruimte, leren we kinderen verantwoordelijkheid opnemen voor zaken. Honden zijn ook altijd gelukkig en zullen een positieve vibe doorgeven aan het kind waar het kind ook gelukkiger en gezonder van wordt. Het hebben van een hond kan ook helpen aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden bij kinderen. Het zou ook bijdragen aan het natuurlijk afweersysteem van kinderen omdat ze door de hond blootgesteld worden aan meerdere vormen van bacteriën waar ze anders niet zouden aan blootgesteld worden. Dit heeft men kunnen vaststellen aan het aantal ziektegevallen op school in vergelijking met kinderen die geen hond bezitten.